Få tjekket bilens aircondition

FÅ DIG ET BEDRE INDEKLIMA OG UNDGÅ ALLERGENER

 

Du udsættes hver dag for allergener som pollen, støv og små partikler, der er med til at give allergiske reaktioner.

Partiklerne kan også komme ind i din bil og påvirke dig og dine passagerer.

 

De fleste astmatikere og allergikere kender irritationen i hals, øjne, næse mm., når man er ude at køre en varm forårsdag, og der bliver varslet for høje pollental. MANN-FILTER har produceret FreciousPlus kabinefilter, der netop tager kampen op mod disse allergener. Men et nyt filter til klimaanlægget kan hjælpe, så forårsdagene ikke bliver helt så slemme, som de plejer.

 

Dette nye filter forhindrer pollen, støv og andre irriterende partikler i at blive spredt i bilens kabine og reducerer samtidig også væksten af bakterier og skimmelsvamp med 98 %, som også kan påvirke indeklimaet.

 

FreciousPlus er et filter med biofunktionel belægning, der ikke kun “fanger” allergenerne, når de er på vej ind i bilen gennem airconditionanlægget, men også reducerer væksten af bakterier og skimmelsvamp med mere end 98 % og forhindrer, at disse kommer ind i kabinen via ventilationssystemet.

DU KENDER DET NOK ALT FOR GODT...

 

Der er bagende varmt udenfor, og inde i bilen er det endnu værre. Det er nærmest uudholdeligt at sætte sig derind.

 

Heldigvis går der ikke lang tid, fra du tænder bilens klimaanlæg, til bilen ikke længere føles som en ovn.

Men slukker du for anlægget, bliver der hurtigt varmt igen.

 

Omvendt gælder det om vinteren, hvor en isnende kold bil hurtigt bliver tilpas varm, når klimaanlægget bliver sat i gang.

 

Derfor er et godt klimaanlæg alfa og omega for, om din bil er behagelig at opholde sig i.

Men faktisk er det ikke kun temperaturen, der bliver påvirket af klimaanlægget.

 

Luftkvaliteten og fugtigheden i bilen påvirkes også, hvis dit airconditionanlæg ikke fungerer optimalt.

DERFOR ER DET RIGTIG VIGTIGT, AT VEDLIGEHOLDE BILENS AIRCONDITION

 

Aircondition og klimaanlæg affugter også din bil, samtidig med at den køler. I vinterperioden, er luftfugtigheden høj og anlægget sørger for, at kabinen er tør og at ruderne ikke dugger. Det er derfor også vigtigt, at du også får anlægget kontrolleret om vinteren.

 

Et godt klimaanlæg i bilen sikrer ikke kun en behagelig temperatur i al slags vejr. Det sikrer også, at bilen er sundere at opholde sig i - blandt andet fordi der er mindre fugt i en bil med et godt klimaanlæg.

 

Et godt klimaanlæg trækker fugt ud af kabinen og gør den dermed mere behagelig at opholde sig i – både på varme sommerdage, hvor du sveder, og på kolde vinterdage, hvor tøjet kan være fugtigt, når du sætter dig ind i bilen.

DÅRLIG LUGT...

 

For at sikre dig et godt indeklima i bilen, så er det vigtigt, at klimaanlægget virker optimalt.

 

Filtre bliver med tiden fyldt med skidt, ligesom kølemiddel langsomt slipper ud af kølesystemet.

 

Derfor er det vigtigt, at du løbende tilser og får tjekket dit klimaanlæg. Hvis klimaanlægget ikke bliver vedligeholdt, virker det efterhånden dårligere og dårligere.

 

Et airconditionanlæg taber ca. otte pct. af sin køleevne om året, fordi at køleanlægget i bilen har en masse samlinger. Samlingerne er ikke hermetisk tætte, og derfor kan der forsvinde kølemiddel, og køleeffekten nedsættes.

Hvis der mangler kølemiddel, risikerer du, at kompressoren, der sørger for, at kølemidlet cirkulerer i systemet, brænder sammen – og det kan blive dyrt.

 

Mindst en gang om året bør du derfor også få tjekket klimaanlægget på et værksted, der gennemgår det for fejl og mangler og giver systemet en ordentlig rensning.

Dermed sikrer du dig bedst mulig komfort og en bil, der er sund at opholde sig i.