Service i garantiperioden

SERVICE AF DIN BIL I GARANTIPERIODEN

 

Vi kan også lave service på din bil i garantiperioden – uden at du mister fabriksgarantien* på din nye bil.

Det kan vi, fordi vi lever op til EU's regler** omkring service under garantien. Kravet er, at vi servicerer og reparerer din bil efter bilfabrikkernes forskrifter og anvender reservedele af original kvalitet.

 

For dig som bilejer betyder det, at du roligt kan køre ind til Haslev Autoværksted med f.eks. din nye Audi, VW eller Ford og samtidig beholde garantien.

 

* For biler ny-indregistreret efter 1. januar 2003.

** Ophævelse af EU Gruppefritagelsesforordningen.

 

Hvad betyder originale reservedele?

At vores autoværksted benytter originale reservedele betyder at delene er af samme høje kvalitet som din bil er "født" med. Det vil sige, at vi bruger samme kvalitet af reservedele som der førstegangsmonteres på bilerne fra fabrikkerne.

 

Bilteknisk data

Haslev Autoværksted har adgang til det der hedder biltekniske data. Det betyder data, der er afstemt efter bilfabrikkernes forskrifter. På den måde lever værkstederne op til bilfabrikanternes krav og normer, og din bil bliver serviceret fuldstændig, som bilfabrikkerne kræver det. Det er altså med til at sikre, at de ting der skal laves på din bil ved service bliver lavet.

 

Sørg for ordentlig dokumentation

For at bevare garantien på din nye bil skal du kunne dokumentere, at du har overholdt de anbefalede eftersyn. Derfor skal du sikre dig, at din mekaniker stempler dit servicehæfte samt at du har en udspecificeret faktura. Det betyder, at der bl.a. skal stå varenummer på fakturaen. Det er altså ikke bare nok, at der står en beskrivelse.

 

Hvorfor skal din bil til service?

Nogle gange kan det virke mærkeligt, at du skal have sin bil til service. For hvorfor skal du det? Er det bare fordi værkstederne skal tjene penge? Nej, det er egentlig for, at du kan spare penge i det lange løb.

Din bil skal nemlig vedligeholdes, og serviceeftersyn er med til at forebygge større skader og reparationer på din bil. Derfor er det en god idé at overholde serviceintervallerne. Vær også opmærksom på, hvornår din tandrem skal skiftes, da det kan ødelægge bilens motor, hvis den springer. En tandrem er nemlig bilens hjerte, der holder motoren kørende.

Hvor ofte din bil skal til service afhænger af, hvor meget du kører. Hvis du er i tvivl, så kontakt en af vores dygtige mekanikere. De hjælper dig gerne.

 

Værkstedsregninger kan være dyre

Derfor tilbyder vi finansiering af din værkstedsregning. Så har du mulighed for at dele din regning op over en længere periode, så du ikke skal betale hele beløbet på én gang.

 

Se mere om finansiering her

 

SKAL BILEN TIL SERVICE?

 

Vi kender det alle sammen - bilen kører fint og det virker ikke som om den fejler noget, så hvorfor skal den til service?

 

En bil har mange sliddele, der løbende skal udskiftes for at bilen ikke går i stykker. Derfor er det vigtigt, at din bil kommer til mekaniker, ellers kan det blive en dyr fornøjelse.

Alle biler, nye som ældre, skal serviceres ind imellem, derfor er det en god idé at sende bilen på værksted og få den tjekket, så det ikke istedet bliver til en stor og dyr reparation.

 

 

HVIS IKKE DU VEDLIGEHOLDER DIN BIL KAN DISSE 4 TING ØDELÆGGE DEN

 

Bremsevæsken

 

Det lyder måske mærkeligt, men bremsevæsken på en bil kan godt blive dårlig. Hvis bremsevæsken bliver dårlig, kan det resultere i at bremsepedalen går i bund ved opbremsning, og bilen ikke bremser. Bremsevæske skal derfor skiftes hvert andet år.

 

Tændrørene og tændkabler

 

Tændrør og tændkabler er afgørende for, at din motor kører som den skal. Hvis bilens tændrør ikke fungerer som de skal, går det ud over motorens ydelse og din brændstoføkonomi

 

Tandremmen

 

Hvis din tandrem sprænger, kan det betyde at du skal have skiftet hele motoren. Derfor er det vigtigt at du overholder de serviceintervaller, der er for tandremsskift. Du kan se hvornår tandremmen skal skiftes i bilens servicebog.

 

Filtrene i din bil

 

Pollenfilter er en sliddel ligesom bilens bremser og viskerblade. Når et pollenfilter bliver stoppet eller bliver snavset, kommer der mindre frisk luft ud i kabinen. Det kan gøre dig sløv under kørslen, så du mister koncentrationen..